Zeeuwse Connectie: Zeeuwen in Amsterdam, bijeenkomst en borrel

08-09-2017

Zeeuwen in Amsterdam, save the date en meld je aan! 
Vrijdag 8 september is De Zeeuwse Connectie weer in Amsterdam. En hoe! Voorafgaand aan het diner, de borrel en de afterparty vertelt 
KPN topman en voormalig minister van Financiën én Zeeuw Jan Kees de Jager over zijn loopbaan en Zeeuwse roots.

Ben je er ook weer bij? Meld je hier aan!

Lokatie:
Het Sieraad & Lokaal Edel, Postjesweg 1, 1057 DT Amsterdam
www.het-sieraad.nl   www.lokaaledel.nl

17.00 uur   Inloop en ontvangst in Het Sierraad
17.30 uur   Aanvang 'Zeeuwse Connectie College' met gastspreker Jan Kees de Jager
18.45 uur   Walking Dinner & Borrel
20.00 uur   Borrel & AfterParty in Lokaal Edel
00.00 uur   Einde...?


Doorgaans zijn onze evenementen gratis. Dit keer gaat onze stichting dat helaas niet helemaal redden: voor het inhoudelijk deel met walking dinner en borrel van 17.00 tot 20.00 uur vragen wij een bijdrage in de kosten van E15,- p/p, contant af te rekenen bij binnenkomst. Het is ook mogelijk om de gastspreker en het diner over te slaan en vanaf 20.00 uur gewoon bij de borrel aan te haken. Graag wel even aanmelden via onze site of per mail aan contact@zeeuwseconnectie.nl.

Op vrijdag 8 september organiseert De Zeeuwse Connectie weer een bijeenkomst voor Zeeuwen in Amsterdam. Deze gezellige avond voor Zeeuwen onder elkaar wordt regelmatig georganiseerd in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam en trekt steeds meer bezoekers. Naast borrelen en eten met andere Zeeuwen is er ook dit keer weer een inhoudelijk deel, waarbij niemand minder dan de CFO van KPN, voormalig minister van Financiën én Zeeuw, Jan Kees de Jager vertelt over zijn loopbaan, zijn werk bij KPN en over zijn Zeeuwse achtergrond. Vanwege zijn rol bij de transitie van KPN, zal ook worden gesproken over de parallellen met Zeeland en over zijn visie op de toekomst van Zeeland.


“Het doel is om de band met Zeeland ook buiten onze provincie warm te houden. En om op een gezellige manier Zeeuwen met verschillende achtergronden samen te brengen. Studenten, ondernemers, ambtenaren, kunstenaars, jong en oud, van alles, maar allemaal met een band met Zeeland. We doen dit voor Zeeuwen in Amsterdam en omstreken, maar we merken dat er steeds meer Zeeuwen vanuit andere steden en ook vanuit Zeeland naar ons toe komen. En dat is prima; hoe meer we deze mensen met elkaar verbinden, hoe meer dit oplevert voor die Zeeuwen en uiteindelijk ook voor heel Zeeland. Er worden pittige discussies gevoerd over Zeeuwse onderwerpen en er worden leuke contacten gelegd. Maar het doel is vooral om een ontspannen en gezellige avond te hebben, met oude bekenden, leuke nieuwe mensen en natuurlijk met een hapje en een drankje.”

Jan Kees de Jager, net als voormalig minister-president Jan Peter Balkenende geboren in Kapelle, heeft een indrukwekkende loopbaan en is één van de meest invloedrijke Zeeuwen. Mede vanwege zijn Zeeuwse achtergrond werkt hij belangeloos aan deze bijeenkomst mee. Dat laat zien hoe zeer mensen bereid zijn iets te doen voor Zeeland.

Stichting De Zeeuwse Connectie is een netwerk van negenduizend Zeeuwen, binnen en buiten Zeeland, dat Zeeuwen met elkaar verbindt. Naast het organiseren van events in Amsterdam, Den Haag & Rotterdam, zijn zij actief op Facebook en Linkedin. Eens per jaar organiseert De Zeeuwse Connectie ook een evenement in Zeeland, om uitgevlogen Zeeuwen weer eens terug te halen naar onze provincie en om ze in contact te brengen met andere actieve en betrokken Zeeuwen, boomerang-Zeeuwen, import-Zeeuwen en alle anderen die Zeeland een warm hart toedragen. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook de Zeeuwse PioniersPrijs uitgereikt.

Aanmelden

Meld je aan voor de nieuwsbrief

{NEWSLETTER_FORMX}