Laurens Simonse, oprichter van Team Rockstars IT, komt naar Zeeland voor uitreiking Zeeuwse PioniersPrijs

10-01-2020

De oprichter van Team Rockstars IT én Zeeuw, geboren en getogen in Zeeuws-Vlaanderen, vertelt over zijn carrière, zijn Zeeuwse achtergrond en zijn visie op ondernemen én reikt dit jaar de Zeeuwse PioniersPrijs uit.

Zaterdag 8 februari wordt voor de zevende keer de Zeeuwse PioniersPrijs uitgereikt. Stichting de Zeeuwse Connectie organiseert dit feestelijke event elk jaar om Zeeuwen van buiten Zeeland weer eens terug te halen naar hun geboortegrond en om tegelijk meer aandacht te geven aan de vele bijzondere Zeeuwse organisaties en initiatieven die Zeeland rijk is. Dit jaar komt Team Rockstars IT oprichter en Zeeuws-Vlaming Laurens Simonse terug naar zijn geboortegrond om de prijs aan de winnaar uit te reiken: maar liefst €5.000,- prijzengeld, een kunstwerk en vooral ook veel media-aandacht. Dit event vindt plaats in Middelburg, tijdens het jaarevent van stichting De Zeeuwse Connectie. 

“In Zeeland zijn we veel te bescheiden over de unieke mooie initiatieven en bedrijven die we hier hebben. De Zeeuwse PioniersPrijs schreeuwt het van de daken, onder de duizenden volgers van De Zeeuwse Connectie, maar ook in lokale en landelijke media. Dat is goed voor Zeeland. De €5.000,- prijzengeld, beschikbaar gesteld door sponsoren Rijkse en de Zeeuwse Rabobanken, is natuurlijk fantastisch, maar eerdere winnaars hebben vooral ook veel profijt gehad van alle media-aandacht!”, aldus Frederik Sinke en Jim Goedhart van De Zeeuwse Connectie.

Het doel is om Zeeland te promoten en tegelijkertijd uitgevlogen Zeeuwen weer eens een dagje laten terugkeren naar hun Zeeuwse roots, om ze samen te brengen met andere actieve en betrokken Zeeuwen. Een bijzondere mix van ondernemers, studenten, ambtenaren, kunstenaars, import-Zeeuwen, boomerang-Zeeuwen en meer.

Team Rockstars IT oprichter en Zeeuw Laurens Simonse, prijkte jaren op de Quote Top 100 Jonge Miljonairs. 8 februari komt hij vertellen over zijn carrière, zijn Zeeuwse achtergrond en zijn visie op ondernemen, daarna reikt hij de Zeeuwse PioniersPrijs uit. Met de aanwezigen wordt ook gediscussieerd over hoe we de regio nog aantrekkelijker kunnen maken voor die werknemers die Zeeland zo hard nodig heeft.

“Het is uniek dat het ook dit jaar weer is gelukt om zo’n bijzondere Zeeuw aanwezig te laten zijn. Dat is de kracht van ons netwerk; Zeeuwen hebben echt veel over voor hun provincie en voor elkaar, dat nutten wij graag uit voor Zeeland. Het wordt een spectaculair en feestelijk event.”

Iedereen kan nog tot 23 januari kandidaten aanmelden voor de Zeeuwse PioniersPrijs, simpel via www.zeeuwsepioniersprijs.nl. De vijf genomineerden of finalisten worden daarna door de jury bekendgemaakt en vanaf dat moment kan ook het publiek zijn of haar stem uitbrengen. De vorige winnaar is Europees zeewier-marktleider Seaweed Harvest Holland. Energie-coöperatie Zeeuwind won de publieksrijs.

De prijs wordt 8 november uitgereikt tijdens een feestelijk event voor actieve en betrokken Zeeuwen van binnen en buiten Zeeland, in het Abdijcomplex in Middelburg. Voorheen werd de Zeeuwse PioniersPrijs altijd in het najaar uitgereikt, maar omdat er in die periode al erg veel evenementen zijn en daardoor de exposure voor de genomineerden en winnaars niet maximaal is, is het event verzet naar februari. 

 

Stichting De Zeeuwse Connectie is een netwerk van ruim elfduizend Zeeuwen, binnen en buiten Zeeland, dat Zeeuwen met elkaar verbindt en activeert. Naast het organiseren van events in de Randstad, zijn zij actief op social media. Eens per jaar organiseert De Zeeuwse Connectie ook een evenement in Zeeland, om uitgevlogen Zeeuwen weer eens terug te halen naar onze provincie en om ze in contact te brengen met andere actieve en betrokken Zeeuwen, boomerang-Zeeuwen, import-Zeeuwen en alle anderen die Zeeland een warm hart toedragen. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook de Zeeuwse PioniersPrijs uitgereikt. De Zeeuwse Connectie is ook de initiatiefnemer van ZeeuwseVacaturebank.nl.

 

Agenda

Feb03

Zeeuwse Connectie Jaar-event & Uitreiking Zeeuwse PioniersPrijs 2024

Onder voorbehoud hebben we alvast een datum geprikt voor het Zeeuwse Connectie Jaar-event &...
> Lees meer
Direct aanmelden

Complete agenda

Meld je aan voor de nieuwsbrief