De 5 genomineerden voor Zeeuwse PioniersPrijs zijn bekend!

24-01-2020

 

Breng nu je stem uit: wie wint 8 februari die E5.000,- prijzengeld?

Meer aandacht geven aan de gave dingen die er in Zeeland gebeuren, Zeeland positief op de kaart zetten, dat is het doel van de Zeeuwse PioniersPrijs. Dit jaar wordt de prijs voor de zevende keer uitgereikt en ook nu kan het publiek weer mede bepalen wie de winnaar wordt. De prijs wordt uitgereikt tijdens het jaarlijkse evenement van netwerk De Zeeuwse Connectie, op zaterdag 8 februari in Middelburg.

Dit jaar zijn maar liefst 118 partijen aangemeld, weer meer dan het jaar ervoor. De vijf kanshebber waarop dit jaar gestemd kan worden zijn:
 

Zeeuws Meisje #gelijkheid-fotoproject

https://zeeuwsmeisje.nu

Rem van den Bosch

Door kunstenaar Rem van den Bosch gaat het Zeeuws Meisje de hele wereld over, maar dan wel op een moderne en artistieke manier en met een doel: belangrijke waarden uitdragen over gelijkheid, respect. Zeeuws Meisje moet ons aan het denken zetten en een uithangbord van gelijkheid worden.

 

 

Virtual Reality bedrijf UC360, Goes
www.uc360.nl

Henrik Hellman 

UC360 is een unieke speler op het gebied van Virtual Reality techniek, met veel toepassingen op het gebied van training en onderwijs. Men onderscheidt zich met een unieke (’s werelds eerste) VR Robot voor het maken van de opnamen en de vele toepassingsmogelijkheden in allerlei branches. 

 

 

AED leverancier Medisol, Vlissingen

www.medisol.nl

Pieter Joziasse

Na jaren als ambulance-hulpverleners te hebben gewerkt, zijn de oprichters van Medisol AED’s gaan verkopen. Inmiddels is Medisol marktleider, worden vanuit Vlissingen AED’s geleverd in meer dan 20 landen en heeft Medisol afgelopen jaar voor de 10e keer op rij de FD Gazellen-award gewonnen. Groeien als bedrijf is één ding, maar men heeft ook een uniek doel: zoveel mogelijk levens redden door te zorgen dat in 2025 iedereen in Europa binnen 6 minuten een AED tot z’n beschikking heeft.


 

Vleesvervangerproducent Meatless, Goes

www.meatless.nl

Jos Hugense

Meatless produceert unieke plantaardige vleesvervangende vezels voor de voedingsindustrie en levert hiermee een bijdrage aan de verduurzaming van ons voedsel. Na jaren van pionieren was er al een flinke groei ingezet, maar de grote uitbreidingsinvesteringen die in 2019 zijn ingezet bewijzen het blijvende succes. Bewust omgegaan met voeding is geen niche meer, maar een steeds algemener fenomeen. Meatless heeft op deze groeiende markt internationaal een unieke positie. Gewoon vanuit Zeeland.

 

 

Bevrijdingsmuseum, Nieuwdorp

www.bevrijdingsmuseumzeeland.nl

Kees & Stef Traas

Bevrijdingsmuseum Zeeland toont de geschiedenis van Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het museum staat de Slag om de Schelde centraal, die een sleutelrol heeft gespeeld bij de bevrijding van Nederland en het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog. Het Bevrijdingsmuseum is in 2019 geheel vernieuwd en fors uitgebreid. Het trekt niet alleen vele bezoekers per jaar uit binnen en buitenland om de lessen over het belang van vrijheid uit te dragen, maar laat huidige generaties ook inzien hoe uniek en belangrijk de centrale ligging van Zeeland is.

 

Stemmen om te bepalen wie volgens jou zou moeten winnen kan vanaf nu, tot 8 februari, via www.zeeuwsepioniersprijs.nl.

 

Het doel van het event is om gave initiatieven en organisaties in Zeeland te promoten, en tegelijkertijd uitgevlogen Zeeuwen weer eens een dagje laten terugkeren naar hun Zeeuwse basis, om ze samen te brengen met andere actieve en betrokken Zeeuwen. Een bijzondere mix van ondernemers, studenten, ambtenaren, kunstenaars, import-Zeeuwen, boomerang-Zeeuwen en meer.

 

Dit jaar komt oprichter van Team Rockstars IT én Zeeuw, Laurens Simonse, terug naar zijn geboortegrond om de prijs aan de winnaar uit te reiken: een kunstwerk van Henk Vierveijzer, maar liefst €5.000,- prijzengeld en vooral ook veel media-aandacht. Het prijzengeld wordt beschikbaar gesteld door Rijkse Accountants en de Zeeuwse Rabobanken.

 

“Het wordt ook dit jaar weer een bijzondere avond. Feestelijk vanwege de prijsuitreiking en locatie en inspirerend vanwege gastspreker Laurens Simonse en de genomineerden. Een avondvullend programma voor actieve en betrokken Zeeuwen van binnen en buiten Zeeland. Erg mooi dat Laurens Simonse aanwezig is. Hij komt weer eens een dagje naar zijn geboortegrond en werkt belangeloos mee, voor Zeeland. Dat is de kracht is van ons netwerk: mensen op allerlei posities aanspreken op hun warme band met Zeeland en zo zaken geregeld krijgen.”

 

“We zijn in Zeeland soms wat te bescheiden over de unieke mooie dingen die we hier hebben. De Zeeuwse PioniersPrijs schreeuwt het wat meer van de daken, onder de duizenden volgers van De Zeeuwse Connectie, maar ook in lokale en landelijke media. Dat is goed voor Zeeland. Eerdere winnaars Seaweed, Walhout Civil, VitroPlus, OOS International, Zilte Academie en Appelaere hebben veel profijt gehad van deze exposure. En natuurlijk is ook de €5.000,- prijzengeld, beschikbaar gesteld door sponsoren Rijkse en de Zeeuwse Rabobanken, erg welkom!”, aldus Frederik Sinke en Jim Goedhart van De Zeeuwse Connectie.

 

Iedereen kan tot 8 februari zijn of haar stem uitbrengen, simpel via www.zeeuwsepioniersprijs.nl. 

 

Stichting De Zeeuwse Connectie is een netwerk van ruim elfduizend Zeeuwen, binnen en buiten Zeeland, dat Zeeuwen met elkaar verbindt en activeert. Naast het organiseren van events in de Randstad, zijn zij actief op social media. Eens per jaar organiseert De Zeeuwse Connectie ook een evenement in Zeeland, om uitgevlogen Zeeuwen weer eens terug te halen naar onze provincie en om ze in contact te brengen met andere actieve en betrokken Zeeuwen, boomerang-Zeeuwen, import-Zeeuwen en alle anderen die Zeeland een warm hart toedragen. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook de Zeeuwse PioniersPrijs uitgereikt. 

 

Agenda

Feb03

Zeeuwse Connectie Jaar-event & Uitreiking Zeeuwse PioniersPrijs 2024

Onder voorbehoud hebben we alvast een datum geprikt voor het Zeeuwse Connectie Jaar-event &...
> Lees meer
Direct aanmelden

Complete agenda

Meld je aan voor de nieuwsbrief