Meatless wint Zeeuwse PioniersPrijs 2020! Zeeuws Meisje #gelijkheid-project is PublieksWinnaar.

08-02-2020

Meatless wint Zeeuwse PioniersPrijs 2020.

Zeeuws Meisje #gelijkheid-project is PublieksWinnaar.

Meatless uit Goes, producent van unieke plantaardige vleesvervangende vezels voor de wereldwijde voedingsindustrie, heeft vandaag de Zeeuwse PioniersPrijs gewonnen. Zij winnen daarmee E5.000,- prijzengeld, een oorkonde en een kunstwerk van kunstenaar Henk Vierveijzer. De prijs werd zoals elk jaar uitgereikt tijdens het Jaarevent van netwerk De Zeeuwse Connectie, in de Koorkerk in Middelburg.

Meatless levert haar producten aan voedingsproducenten over de hele wereld en daarmee worden vleesproducten minder vet en minder milieubelastend. Ook is het een belangrijke basis voor veel vegetarische voeding. Een belangrijke bijdrage aan gezondere, duurzamere voeding. Wereldwijd, gewoon vanuit Goes. En met zoveel mogelijk met Zeeuwse toeleveranciers. 

Meatless was eerst producent van vleesproducten, maar heeft een aantal jaar geleden resoluut het roer omgegooid, omdat men als een van de eerste de kansen zag van vleesvervangers en duurzame voeding. Na jaren van pionieren was er al een flinke groei ingezet, maar de grote uitbreidingsinvesteringen die in 2019 zijn ingezet bewijzen het blijvende succes en brengen nu al verdere wereldwijze groei. Bewust omgaan met voeding is geen niche meer, maar een steeds algemener fenomeen, wat Meatless vroegtijdig inzag. Men heeft op deze groeiende markt internationaal een unieke positie. 

“Jos Hugense met zijn bedrijf is een prachtig voorbeeld van Zeeuwse Pioniersgeest en ondernemerschap. Mooi dat de gedurfde ommezwaai (van traditionele vleesproducten-leverancier naar vleesvervangers) nu zijn vruchten afwerpt. Het was eigenlijk oude schoenen weggooien voordat je nieuwe hebt, dat is lef en ondernemerschap. Ze laten zien dat bedrijven in Zeeland wereldwijd een voortrekkersrol spelen en vergeten ook hun Zeeuwse basis niet. Ze zijn daarom terecht de winnaar van de Zeeuwse PioniersPrijs 2020.”

Naast de €5.000,- prijzengeld, beschikbaar gesteld door sponsoren Rabobank en Rijkse Accountants, blijkt vooral elk jaar de media-aandacht zeer waardevol voor de genomineerden en winnaars. De prijs werd zaterdag uitgereikt door “Zeeuw buiten Zeeland’ Laurens Simonse, succesvol ondernemer en oprichter & eigenaar van Team Rockstars IT. Deze in het Zeeuwse Breskens geboren CEO kwam naar het event voor het uitreiken van de prijs en het houden van een inspirerend betoog. Hij vertelde de ruim 350 aanwezige Zeeuwen van binnen en buiten Zeeland op inspirerende wijze over zijn Zeeuwse roots, zijn carriere en zijn beeld van Zeeland. 
 

PublieksWinnaar

De meeste publieksstemmen waren voor kunstproject Zeeuws Meisje #gelijkheid van Rem van den Bosch, dat de hele wereld overgaat. Een moderne en kleurrijke versie van het bekende Zeeuwse icoon met een nadrukkelijk positief doel: aandacht vragen voor gelijkheid en respect voor onze medemens en daarover de discussie op gang brengen.

Medisol, UC360 en Bevrijdingsmuseum Zeeland waren de andere genomineerden. Ook dit jaar was het een lastige taak voor de jury om uit zoveel diverse inzendingen vijf genomineerden en een winnaar te kiezen. “Er zijn zo veel Zeeuwse parels, mooie initiatieven die met pionieren tot stand zijn gekomen in Zeeland, daar mogen we op zijn. En we moeten dat vooral ook actief uitdragen, wat meer van de daken schreeuwen. Dat is goed voor Zeeland en daarvoor heeft De Zeeuwse Connectie deze prijs in het leven geroepen.”

Eerdere winnaars waren Seaweed Harvest Holland, Zeeuwind, Walhout Civil, VitroPlus/ViVi, OOS International, Zilte Academie, Kustmarathon Zeeland, Snappic en Appelaere. 

Stichting De Zeeuwse Connectie is een netwerk van elfduizend actieve en betrokken Zeeuwen, binnen en buiten Zeeland, dat Zeeuwen met elkaar verbindt en activeert. Offline, met borrels en bijeenkomsten in Zeeland en de Randstad en online op social media zoals Facebook, Linkedin en Twitter. De Zeeuwse Connectie is ook initiatiefnemer van ZeeuwseVacaturebank.nl.
www.zeeuwseconnectie.nl

 

Meer informatie over winnaars en overige genomineerden:

Meatless in Goes

www.meatless.nl
Jos Hugense

Meatless produceert unieke plantaardige vleesvervangende vezels voor de wereldwijde voedingsindustrie en levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van ons voedsel. Gezondere voeding met respect voor het milieu. En zoveel mogelijk met Zeeuwse toeleveranciers. 

Na jaren van pionieren was er al een flinke groei ingezet, maar de grote uitbreidingsinvesteringen die in 2019 zijn ingezet bewijzen het blijvende succes en brengen nu al verdere wereldwijze groei. Bewust omgaan met voeding is geen niche meer, maar een steeds algemener fenomeen, wat Meatless vroegtijdig inzag. Men heeft op deze groeiende markt internationaal een unieke positie. 

 

Zeeuws Meisje #gelijkheid

https://zeeuwsmeisje.nu

Rem van den Bosch

Het Zeeuws Meisje Gelijkheid Project van kunstenaar Rem van den Bosch uit Ellewoutsdijk gaat de hele wereld over. Met posteracties, gespreksmomenten, fotosessies, televisie-afleveringen, een boek en tentoonstellingen worden oude en nieuwe thema’s met elkaar verbonden. 

Een moderne en kleurrijke versie van het bekende Zeeuwse icoon met een nadrukkelijk positief doel: aandacht vragen voor gelijkheid en respect voor onze medemens en daarover de discussie op gang brengen. Zeeuws Meisje zet ons aan het denken en is een uithangbord van gelijkheid.

 

UC360 in Goes

www.uc360.nl

Henrik Hellman

UC360 is een unieke speler op het gebied van Virtual Reality videotechniek. 

Men onderscheidt zich met een unieke (’s werelds eerste) VR Robot voor het maken van bewegende 360 graden-opnamen en bijzondere toepassingen. Anders communiceren via internet, high-tech interactieve video’s voor trainingen, onboardings-processen voor nieuwe werknemers, promoties en impressies van gebouwen en locaties. Als kijker bepaal je zelf waar je kijkt en wat je ziet, alsof je op een heel andere plek bent. De mogelijkheden zijn enorm.

 

Medisol in Vlissingen

www.medisol.nl

Pieter Joziasse

Na tien jaar als ambulance-hulpverleners te hebben gewerkt, zijn de oprichters van Medisol AED’s gaan verkopen. Inmiddels is deze online disruptor marktleider en worden vanuit Vlissingen AED’s en reanimatieproducten geleverd in meer dan 20 landen. Elk jaar is er 20 tot 30% omzetgroei en daarom heeft Medisol al 10 keer op rij de FD Gazellen-award gewonnen: een unieke prestatie. Het gaat Medisol om het redden van levens. Daarom heeft men als doel: zorgen dat in 2025 iedereen in Europa binnen 6 minuten een AED tot z’n beschikking heeft. 

 

Bevrijdingsmuseum Zeeland, in Nieuwdorp
www.bevrijdingsmuseumzeeland.nl

Kees & Stef Traas

Het Bevrijdingsmuseum toont de geschiedenis van Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog en is opgebouwd door de familie Traas zelf en uitgebouwd met hulp van vele betrokkenen en vrijwilligers. In het museum staat de Slag om de Schelde centraal, die een sleutelrol heeft gespeeld bij de bevrijding van Nederland en het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog. Het Bevrijdingsmuseum is in 2019 geheel vernieuwd en fors uitgebreid. Het trekt niet alleen elk jaar veel bezoekers uit binnen en buitenland om de lessen over het belang van vrijheid uit te dragen, maar laat huidige generaties ook inzien hoe uniek en belangrijk de centrale en strategische ligging van Zeeland is.

 

 

Agenda

Sep29

Borrel voor Zeeuwen in Den Haag (en omgeving)

Kom je op vrijdag 29 september ook naar onze Borrel voor Zeeuwen in Den Haag en omstreken? Zet...
> Lees meer
Direct aanmelden

Feb03

Zeeuwse Connectie Jaar-event & Uitreiking Zeeuwse PioniersPrijs 2024

Onder voorbehoud hebben we alvast een datum geprikt voor het Zeeuwse Connectie Jaar-event &...
> Lees meer
Direct aanmelden

Complete agenda

Meld je aan voor de nieuwsbrief