ZeeuwseVacaturebank.nl is gestart: alle Zeeuwse WO, HBO & MBO vacatures én stages op één plek.

09-07-2018

Na maanden voorbereiden is op maandag 28 mei is ZeeuwseVacaturebank.nl live gegaan. 

ZeeuwseVacaturebank.nl is door stichting De Zeeuwse Connectie gelanceerd om de mismatch tussen vraag en aanbod op de Zeeuwse arbeidsmarkt op te lossen. Het biedt voor het eerst een centrale plek waar alle Zeeuwse vacatures én stageplaatsen goed selecteerbaar te vinden zijn. De focus ligt op WO, HBO & MBO. Diverse Zeeuwse organisaties steunen dit initiatief en bij de lancering waren er al ruim 40 grote Zeeuwse werkgevers die zich hebben gecommitteerd om hun vacatures en stages tot 2020 te plaatsen.

Er zijn volop vacatures in Zeeland, maar het vinden van de juiste kandidaten gaat vaak moeizaam. Andersom is het voor werkzoekenden behoorlijk lastig om de juiste vacature te vinden, omdat het vacatureaanbod verspreid over veel verschillende locaties wordt aangeboden.

Mede hierdoor vinden Zeeuwse werkgevers niet snel genoeg de benodigde werknemers, wordt de arbeidsmobiliteit binnen Zeeland geremd en worden mensen die eventueel bereid zijn om in Zeeland te komen werken ontmoedigd. Ditzelfde geldt voor stageplaatsen.

Maar als wij in Zeeland de krachten bundelen staan we veel sterker! Laten we beginnen met een overkoepelende centrale plek voor alle Zeeuwse vacatures, opdrachten en stageplaatsen om deze mismatch te verhelpen. Laagdrempelig en met goede selectiemogelijkheden, met de focus op MBO, HBO en WO. Een initiatief dat bovenstaande problemen aanpakt, maar ook de kans verkleint dat jongeren hun stageplaats buiten de provincie moeten vinden. Doet u mee?

ZeeuwseVacaturebank.nl is onderdeel van het Zeeuws Platform Werk & Stage, een initiatief van stichting De Zeeuwse Connectie, ondersteund door de provincie Zeeland en diverse Zeeuwse organisaties, om de krachten te bundelen op het gebied van de Zeeuwse arbeidsmarkt. Samen met het succesvolle Zeeuwse leiderschaps- en ontwikkelingsprogramma TransitieTeam Zeeland is dit één van de eerste tastbare resultaten. Netwerk De Zeeuwse Connectie heeft een grote achterban met Zeeuwen, vooral ook buiten Zeeland. Uit onderzoek blijkt dat juist deze groep de grootste kans biedt op het aantrekken van hoger opgeleide werknemers van buiten Zeeland. Deze belangrijke doelgroep zal dus binnen dit initiatief zeer actief worden getarget.

Help mee om het aanbod in Zeeland op één plaats goed vindbaar en selecteerbaar te maken. Veel Zeeuwse organisaties gingen u al voor en plaatsen hun vacatures, opdrachten en stageplaatsen. Zeeuwse werkgevers plaatsen GRATIS. Arbeids- en werving- & selectiebureaus vragen een vergoeding. Maak nu een account aan op www.ZeeuwseVacaturebank.nl.

Wij zijn een stichting en hebben geen winstoogmerk. Om kostendekkend te kunnen opereren vragen wij voor een aantal optionele mogelijkheden een geringe vergoeding. Daarnaast bieden wij organisaties ook de mogelijkheid om ons structureel te ondersteunen door Partner te worden. Heeft u jaarlijks een aanzienlijk aantal vacatures en stageplaatsen in te vullen? Dan geven wij u graag meer informatie over onze maatwerkmogelijkheden en de mogelijkheid tot automatische plaatsingen d.m.v. een API-koppeling. Wij informeren u graag over de diverse mogelijkheden.

U kunt nu direct uw vacatures plaatsen door een account aan te maken op ZeeuwseVacaturebank.nl. Vergeet u ook uw stageplaatsen niet? Ook kunt u een bedrijfsprofiel aanmaken, inclusief bedrijfsvideo, logo, etc.

Meer informatie op: www.ZeeuwseVacaturebank.nl

Agenda

Feb04

Zeeuwse Connectie Jaar-Event & Uitreiking Zeeuwse PioniersPrijs

Zeeuwen van buiten Zeeland weer eens naar Zeeland laten komen, voor een mooi en gezellig event:...
> Lees meer
Direct aanmelden

Complete agenda

Meld je aan voor de nieuwsbrief